fbpx

Maak kennis met Truus, Business Development Stagiaire

 

Wat heb je geleerd tijdens je stage bij Business Life School?

“Be stubborn about your goals, and flexible about your methods.” Het is belangrijk om eerst en vooral jouw einddoel te bepalen, en dan zijn er verschillende manieren om die richting uit te gaan. Tijdens mijn stageperiode in Business Life School leerde ik niet enkel hard skills in business development, maar ook soft skills, zoals het toepassen van talrijke inzichten die Business Life School in de wereld zet.

 

In het voorjaar van 2022 liep ik stage bij Business Life School, een opleidingsbedrijf dat ondernemers begeleidt en ondersteunt in zakelijke én persoonlijke groei. In het kader van mijn bachelor aan de universiteit van Toulouse, in een richting die talen en business combineert, zocht ik een leerrijke stageplaats. Een plek waar ik theorie in praktijk kon omzetten. Werken voor Business Life School was voor mij de ideale manier om mijn bachelor af te ronden. Ik heb er ontzettend veel geleerd. Het was zeer boeiend om de interne werking van een bedrijf te leren kennen, in het bijzonder omdat het een klein bedrijf in volle groei is.

 

In welke wereld kwam je terecht?

Na 4 jaren in het buitenland te studeren, was het voor mij weer aanpassen om terug in België te wonen. De stage was nog een extra uitdaging, omdat ik in een, toen voor mij nog, onbekende wereld terechtkwam: de ondernemerswereld. Ik werd opgeleid om zaakvoerders en ondernemers telefonisch uit te nodigen om een ondernemers-event bij te wonen. Ik nam ook deel aan bedrijfsanalyses, een gesprek waar we analyseerden hoe het bedrijf en de bedrijfsleider nog kunnen groeien – zowel op persoonlijk en zakelijk vlak. Tijdens mijn stageperiode ben ik zelf ook samen met mijn stagementor naar netwerkevents geweest, waar ik kon oefenen in verbinding en communicatie. Ook tijdens de ondernemers-events van Business Life School heb ik enorm veel kennis opgedaan, waar ondernemers uit verschillende sectoren geïnspireerd worden met inzichten over leiderschap en team coaching, toegepast op het bedrijfsleven. Ook voor mij, als student, waren die keynotes heel leerrijk! Persoonlijk leiderschap is één van de thema’s die mij het meest is bijgebleven en als waardevol ervaar om te gebruiken in mijn dagelijkse leven.

 

Wat was het meest speciale moment?

Het meest speciale moment tijdens mijn stage was mijn deelname aan 2 van de 4 modules uit het Business Management Program. In de module ‘Management’ sprong het onderdeel over time management eruit. De communicatietips die af en toe worden aangehaald, verrijken het hele seminar. Ik ben dan ook gebeten door de psychologie achter alledaagse situaties, toepasbaar op bijvoorbeeld een gewoon gesprek tussen collega’s, een salesgesprek, of wanneer iets vervelends gecommuniceerd moet worden. De ‘sales & marketing’ module was niet minder interessant. Na ieder seminar voelde ik zelf ook de kriebels om te gaan ondernemen. Wie weet wat de toekomst brengt… 

 

Welke inzichten ben je tegengekomen?

Geïnspireerd door de talrijke gesprekken met ondernemers tijdens events, kwamen we op een fascinerend idee voor mijn bachelorproef. Ik vroeg mij af op welke manier Business Life School nu écht ondernemers kan helpen. Halen zij werkelijk het geld en de tijd die zij in Business Life School geïnvesteerd hebben er terug uit? Tijdens het boeiende proces om op mijn onderzoeksvraag een gepast antwoord te formuleren, merkte ik op dat zaakvoerders vaak persoonlijke ontwikkeling nodig hadden om ultieme, zakelijke groei te bereiken. Ook hier werd duidelijk dat psychologie een belangrijk onderdeel is van het bedrijfsleven, en dat door het toepassen van, op het eerste zicht, eenvoudige modellen en inzichten, er een exponentiële groei kan ontstaan binnen een bedrijf.

 

Wat doe je na de stage?

De bedrijfscultuur binnen Business Life School is mij vooral opgevallen. “Practice what you preach” is één van de veel gebruikte quotes. De theorie die zij zelf geven wordt zo goed mogelijk in de praktijk toegepast. Aangezien ik de intentie heb om mijn studies verder te zetten in België, heb ik na de stage besloten om te blijven werken voor Business Life School. Zo blijf ik in contact met het bedrijfsleven en grijp ik de kans om mij verder te verdiepen in die zaken die op een universiteit niet worden aangeleerd.

 

Heb jij ook interesse in een stage bij Business Life School? Momenteel werven we voor verschillende stageplekken: Sales Consultant, Business Development & Marketing Communicatie. Bekijk meer hier.

 

Waarom zou ik stage lopen bij Business Life School?

Je leert ontzettend veel bij over business coaching, persoonlijke ontwikkeling en zakelijke vooruitgang. Je maakt deel uit van een groeiende, dynamische en creatieve start-up, waar persoonlijk leiderschap de basis vormt voor de bedrijfscultuur. Je komt terecht in een team van jonge én ervaren ondernemers, waar we elkaar steeds ondersteunen om topkwaliteit en topresultaten neer te zetten. Dankzij je persoonlijk stagetraject, met begeleiding van de departementsverantwoordelijke, komen zowel je hard & soft skills in een stroomversnelling.

 

Solliciteer hier vandaag nog voor een stage.

 

Spread the love