fbpx

Hoe voel je je momenteel? Nee echt, hoe voel je je? Waar denk je aan? Ben je momenteel positief aan het denken? Of eerder negatief? Voel je je eerder goed? Of voel je je slecht? In deze blogpost helpen we jou om je zo snel mogelijk (terug) goed te voelen. Want je goed voelen heeft een directe impact op je resultaat!

Op dit moment is het heel makkelijk om je slecht te voelen. In de media is er niet veel positief te vinden. En hoewel het naar onze mening ook in “normale” omstandigheden niet goed is om veel media te consumeren, is dit nu zeker het geval. In een vorige blogpost gaven we reeds een aantal tips om jezelf mentaal en fysiek gezond te houden tijdens crisis. Maar hoe kun je nu het snelst je eigen staat beïnvloeden?

In deze grafiek zie je dat sociale activiteiten de kans op gelukkig voelen met liefst 193% vergroten. Geen wonder dat veel mensen zich meer dan ooit ongelukkig voelen. We zitten namelijk onder het motto #blijfinuwkot allemaal met onszelf opgescheept. Maar wat doe je nu om jezelf terug goed te laten voelen als je niet met anderen kunt afspreken?

Ken je die mensen die altijd goedgezind zijn? Die mensen die ongeacht de situatie precies alles op een rijtje hebben? Nee, ik heb het over mensen die zich meestal gewoon goed voelen.

Als je een rondvraag zou doen, zul je snel tot de vaststelling komen dat mensen zich allemaal graag goed voelen. Maar als je dan doorvraagt naar de strategie om dat te bereiken, dan blijven velen het antwoord schuldig.

Onderzoek toont echter aan dat er vier eenvoudige zaken zijn die je kunt doen om je stemming positief te beïnvloeden.

 

1. Zet je lichaam in beweging

 

De dag in de ochtend beginnen met sport geeft je altijd de mogelijkheid om jezelf een soort van stroomstoot te geven om eraan te beginnen. Nog voor je lichaam goed en wel beseft dat het moet wakker worden, heb jij al je loopschoenen aan en trek je de deur achter je dicht. Of je sleept jezelf naar beneden waar je misschien een fitnesstoestel klaar hebt staan om in actie te komen. Dit is natuurlijk een goede manier om snel wat beweging op te doen, het hart eens goed te laten pompen en de dag met energie en enthousiasme aan te vangen. Maar wat doe je tijdens de dag om je energie en je goed gevoel hoog te houden? Als je veel achter je bureau zit, sta dan zeker om de 50-60 minuten eens recht om je benen te strekken. Tussentijds kun je ook eens je armen goed uitstrekken boven je hoofd, of eens wat stretch oefeningen doen. Dynamisch stretchen is ook altijd een handige optie om het bloed terug te laten stromen.

 

2. Praat positief tegen jezelf

 

Luister, er is maar één iemand die 24/7 bij je is. Dat ben jijzelf! Elke gedachte die in je opkomt, en elk woord dat je uitspreekt, zeg je ook tegen jezelf. Let dus goed op wat je zegt en praat vooral stimulerend tegen jezelf. Bijvoorbeeld dat je een stom kieken bent omdat je opnieuw die e-mail verstuurde zonder bijlage, helpt dus niet. Wil je hierover graag meer leren? Dan kan ik je zeker Dr. Shad Helmstetter zijn “Wat zeg je wanneer je tegen jezelf praat.” aanraden.

 

3. Je kijk op de toekomst

 

Hoe kijk jij naar de toekomst? Zie je de toekomst eerder positief in, of eerder negatief? De manier waarop jij focust op de toekomst bepaalt je gevoel in het nu. Probeer het maar. Denk eens aan alle economische schade die het coronavirus momenteel aanricht. Denk eens aan alle uitdagingen die je momenteel bezighouden om toch maar je business in stand te houden… Niet bepaald om vrolijk van te worden, toch? En doe nu eens de oefening omgekeerd: Denk eens aan hoe fantastisch het zal zijn als we terug onze activiteit als voorheen kunnen uitoefenen? Denk eens aan de voordelen die deze crisis ons geeft. Bijvoorbeeld meer digitale meetings, minder files. Denk eens aan de opportuniteit dat online shoppen nu ook voor jouw business kan betekenen? Denk eens aan de waarde die de aandelen die je nu koopt binnen een paar jaar zullen hebben. Dat geeft toch een beter gevoel?

 

4. Muziek

 

Bonustip. De muziek die we beluisteren, heeft ook een enorme impact op onze stemming. Heb jij een playlist met “Happy Music”? Ik raad het je aan! Iedereen heeft wel van die nummers waar je onmiddellijk een ongelooflijk, goed gevoel van krijgt. Soms denk je terug aan het moment waar je was toen je dat nummer voor het eerst hoorde, of met wie je toen samen was, en je krijgt onmiddellijk een smile op je gezicht.

Grootse prestaties worden niet geleverd in een slechte stemming. Topsporters, atleten, topverkopers en business professionals* uit alle rangen en standen gebruiken bovenstaande technieken om hun prestaties te beïnvloeden omdat ze weten dat ze beter presteren in een goeie stemming.

Wat ga jij nu doen met deze tips om je stemming te beïnvloeden? Stuur dit artikel gerust door naar vrienden of kennissen die jij een goed gevoel wil geven.

*Bron: Youtube – The Economist

 

Spread the love